fbpx

1. hely Európában

IBOOKR

Kollégánk, Kocsis Albert Tihamér mesterséges intelligencia fejlesztőnk másodmagával megnyerte a kvantitív pénzügyi előrejelzésekkel kapcsolatos világbajnokság európai fordulóját. A világszinten közel 30 ezer résztvevővel futó versenyen elért óriási eredménnyel kvalifikálták magukat a 2023-ban Bahamákon rendezendő döntőre, ahol a világ 12 legjobb csapata fog részt venni.

Tihamér és társának eredményének hitelesítése pedig itt látható: https://www.credly.com/badges/ada74537-f437-4ea5-8475-4d02f5a3beb1

A 2023 WorldQuant BRAIN IQC egy nemzetközi verseny, amelyen a résztvevők a WorldQuant BRAIN platformon keresztül különböző alfa stratégiákat fejlesztenek ki és tesztelnek le. Az alfa stratégiák olyan kvantitatív modellek, amelyek előrejelzik a pénzügyi eszközök árváltozásait. A verseny célja, hogy felkutassa és elismerje a legtehetségesebb és legkreatívabb elemzőket a világon, valamint hogy bemutassa a WorldQuant BRAIN platform képességeit és előnyeit.

A verseny három szakaszból áll: az elődöntőből, a regionális döntőkből és a globális döntőből. Az elődöntő 2023. március 3-tól május 18-ig tartott, amely során a résztvevőknek legalább egy alfa stratégiát kellett létrehozniuk és beküldeniük a WorldQuant BRAIN platformon. A résztvevők egyéni vagy csapat formában vehettek részt a versenyen, de minden alfa stratégiát csak egy személy küldhetett be. A beküldött alfa stratégiákat a WorldQuant BRAIN rendszere értékelte több szempont, például az éves hozam, forgalom, stabilitás alapján.

Az elődöntő után a legjobb teljesítményt nyújtó résztvevők bejutottak a regionális döntőbe, amelyet 2023. június 10-én rendeztek meg online. A regionális döntőben a résztvevőknek új alfa stratégiákat kellett kifejleszteniük és bemutatniuk egy zsűri előtt, amely a WorldQuant BRAIN vezetőiből és szakértőiből állt. A zsűri értékelte az alfa stratégiák eredetiségét, innovativitását, megbízhatóságát és potenciális hozamát. Ennek az európai regionális döntőjét nyerte meg az adattudósokból álló magyar csapat.

A regionális döntők győztesei jutottak be a globális döntőbe, amelyet 2023. december elején tartanak meg a Bahama-szigeteken. A globális döntőben a résztvevőknek újra új alfa stratégiákat kell kidolgozniuk és prezentálniuk egy nemzetközi zsűri előtt, amely magas rangú befektetési bankárokból, akadémikusokból és iparági vezetőkből áll. A zsűri kiválasztja a világ legjobb elemzőit, akik pénzdíjakat és elismeréseket kapnak.

A versennyel kapcsolatos részletek itt olvashatóak: https://www.worldquant.com/brain/

Több érdekes cikk

Mesterséges Intelligencia Koalíció

Az IBOOKR tagja lett a Magyar Mesterséges Intelligencia Koalíciónak. Szeretnénk mi is aktív részesei lenni és építeni az itthoni MI…

Tovább

Könyvelőiroda, amely már az IBOOKR-t használja

21. századi könyvelőiroda várja az új ügyfeleit (egyéni és társas vállalkozások) az ország egész területéről. Az énkönyvelőm.hu újgenerációs modern könyvelő…

Tovább

A győri Oxygen Média gazdasági magazinja készített velünk riportot.

A riportban Martin bemutatja az IBOOKR küldetését és használatának előnyeit vállalkozóknak és könyvelőknek egyaránt. (tovább…)

Tovább

Ne feledd, iratkozz fel!

Vállalkozás pénzügyeivel kapcsolatos hasznos és érdekes tartalmak.

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

Arrow-up